juuri nyt!

Sivujemme sisältöä uusitaan parhaillaan! 


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopisto on palannut lähiopetukseen. Opetus järjestetään tällä hetkellä niin normaalisti kuin mahdollista sekä musiikkileikkikoulussa, perusopetuksessa että avoimen musiikkiopiston puolella – kuitenkin yleiset terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Ehkä selvä poikkeama normaaleista käytännöistämme on, että olemme pyrkineet pienentämään ryhmäopetuksen – musiikin hahmotusaineet, kuoro, orkesteri, erilaiset soitinyhtyeet, musiikkileikkikoulu – ryhmiä niin, että niihin osallistuminen on turvallista. Myös oppilasillat pidämme toistaiseksi esiintyjämäärältään ja kestoltaan suppeina. Huolehdimme yhteiskäytössä olevien soittimien ja muiden välineiden puhtaudesta. 

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät jo kaikille tuttuja:

Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Hänen ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä. 

Etätuntimahdollisuutta saa pyytää vain hyvin perustelluissa poikkeustapauksissa. Musiikkiopisto on lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 

Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeistuksia. Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta thl.fi.

Suosittelemme kaikille Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki

apulaisrehtori

29.9.2020