Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyi kunnilta hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Kanta-Hämeessä muutos koskee Forssan, Hausjärven, Hattulan, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän kuntia.

Hyvinvointialue järjestää 1.1.2023 alkaen kaikkien kantahämäläisten asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen ja ensihoidon palvelut. Hyvinvointialue muodostuu 11 Kanta-Hämeen kunnasta.

Hyvinvointialueen vastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluja ovat muun muassa:

Forssan seudun asukkaat löytävät sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut toistaiseksi samoista tutuista palvelupisteistä kuin aikaisemminkin. Palveluiden ja yksiköiden puhelinnumerot säilyvät vuoden vaihtuessa ennallaan, mutta sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@omahame.fi.

Asiakasmaksuihin ja laskutukseen tulee joitakin muutoksia, kun toiminnot yhtenäistetään koko Kanta-Hämeeseen. 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuja ei voi maksaa enää kuntien palvelupisteissä. Tietoa muutoksista saa hyvinvointialueen verkkosivuilta tai asioinnin yhteydessä.  

Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvää tietoa on siirtymävaiheessa saatavilla Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuilta, mutta sisällöt tulevat myöhemmässä vaiheessa siirtymään hyvinvointialueen sivuille.